Luchtgommen van radiatoren: verwijderen van oude verf en roest

Luchtgommen van Radiatoren: Verwijderen van Oude Verf en Roest

Als je radiatoren er oud, verroest en bekrast uitzien, is het tijd om te overwegen om ze te laten luchtgommen. Luchtgommen is een techniek om alle oude verf en roest van het oppervlak van de radiator te verwijderen, en het er weer als nieuw uit te laten zien. In dit artikel bespreken we luchtgommen van radiatoren in detail, inclusief de voordelen, het proces en de kosten.

Voordelen van Luchtgommen van Radiatoren

Luchtgommen van radiatoren heeft tal van voordelen. In de eerste plaats kan dit proces alle oude verf en roest van het oppervlak van de radiator verwijderen, en het weer als nieuw laten lijken. Dit helpt om de levensduur van de radiator te verlengen. Het verbetert ook de efficiëntie van de radiator doordat de warmte beter wordt afgevoerd.

Een ander voordeel is dat luchtgommen een milieuvriendelijk alternatief biedt. Het is een proces zonder chemicaliën dat geen schade toebrengt aan het milieu. Luchtgommen is ook betaalbaarder dan het vervangen van een radiator. In sommige gevallen kost het vervangen van een radiator drie keer meer dan het luchtgommen ervan.

Het Proces van Luchtgommen

Luchtgommen van radiatoren is een proces dat onder hoge druk lucht en fijn grit op het oppervlak van de radiator spuit. Het grit schuurt het vuil en roest van het oppervlak weg, waardoor het verf- en roestvrij wordt. Dit proces zorgt ervoor dat de radiator er weer als nieuw uitziet.

Na het luchtgommen wordt de radiator grondig gereinigd en opnieuw gepolijst. Het wordt dan opnieuw geverfd of gelakt om het weer sterk te maken en het beschermen tegen corrosie.

Kosten van Luchtgommen

De kosten van luchtgommen van radiatoren zijn afhankelijk van de grootte van de radiator, de hoeveelheid roest en verf erop, en of er extra reparaties vereist zijn. In het algemeen schommelt de prijs tussen de 50 en 150 euro per radiator. Houd er rekening mee dat deze prijs exclusief de kosten van het opnieuw schilderen van de radiator.

FAQ’s

1. Hoe lang duurt het om mijn radiator te luchtgommen?
A. Dit hangt af van de grootte en omvang van de radiator. Over het algemeen duurt het luchtgommen van een radiator ongeveer een halve dag.

2. Is luchtgommen van radiatoren veilig voor mijn huis?
A. Luchtgommen is een veilig proces, omdat er geen chemicaliën worden gebruikt. Er zijn ook geen schadelijke bijwerkingen voor uw gezondheid.

3. Kan ik mijn radiator zelf luchtgommen?
A. Het luchtgommen van radiatoren is geen doe-het-zelf-proces. Het kan gevaarlijk zijn als de juiste veiligheidsmaatregelen niet worden genomen en kan leiden tot beschadiging van de radiator.

4. Hoe kan ik de beste luchtgommen-specialist vinden?
A. U kunt online naar beoordelingen en aanbevelingen van verschillende bedrijven zoeken. Zorg ervoor dat u met een gerenommeerd bedrijf werkt om de beste service te krijgen.

5. Wat is het verschil tussen luchtgommen en zandstralen?
A. Luchtgommen is een fijnere en zachtere manier om oppervlakken te reinigen. Zandstralen is een ruwere techniek die meer geschikt is voor stevigere oppervlakken, zoals voertuigen en scheepsrompen.

Conclusie

Luchtgommen van radiatoren is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om alle oude verf en roest van de oppervlakte van de radiator te verwijderen en het er weer als nieuw uit te laten zien. Het proces is betaalbaar en verlengt de levensduur van de radiator. Het is belangrijk om met een gerenommeerd bedrijf te werken om de beste service te krijgen. Met deze gids weet je nu alles wat je moet weten over luchtgommen van radiatoren.