Zandstralen is een veelzijdige techniek die steeds vaker wordt toegepast in de meubelbranche. Door zandstralen kunnen meubels een nieuwe look krijgen en ook beschermd worden tegen vuil en vlekken. Bovendien gaat het zandstralen van meubels veel sneller dan bijvoorbeeld het schuren ervan. In dit artikel lees je alles over de techniek van zandstralen, waarom je meubels zou laten zandstralen en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Hoe meubels zandstralen?

Wanneer je meubels gaat zandstralen, is het belangrijk om te weten hoe je dit het beste kunt doen. Er zijn een aantal verschillende manieren om meubels te zandstralen, en elke methode heeft zo zijn voordelen. In dit blogartikel leer je hoe je meubels het beste kunt zandstralen, zodat ze er weer als nieuw uitzien!

Wat is zandstralen?

Zandstralen is een methode waarmee je meubels kunt opknappen. Het is een simpele en snelle manier om je meubels weer als nieuw te laten lijken. Zandstralen is het proces waarbij er korrels met hoge snelheid op het materiaal worden geblazen. Dit zorgt ervoor dat oude verflagen en vuil verwijderd worden.

Na het zandstralen

Eenmaal je meubels zijn gestraald, is het tijd om ze te beschilderen of te verven. Dit kan je doen met een kwast of roller, en je hebt keuze uit verschillende soorten verf. Kies bijvoorbeeld voor een watergedragen verf als je milieubewuster wilt zijn. Laat de verf goed drogen voordat je de meubels gaat gebruiken.

Meubels zandstralen: Prijs

Wanneer je meubels wilt laten zandstralen, is het belangrijk om te weten wat de kosten hiervan zijn. Meubels zandstralen is namelijk niet goedkoop en je wilt natuurlijk wel weten wat je uitgeeft voordat je ermee begint. In dit blogartikel geven we je daarom een overzicht van de kosten van meubels zandstralen.

Eerst moet je weten dat meubels zandstralen per m2 wordt berekend. Dit betekent dat hoe groter het oppervlak van je meubel is, hoe duurder het zal zijn om het te laten zandstralen. Een gemiddelde prijs voor het zandstralen van een m2 is tussen de €5 en €10. Dit is exclusief eventuele bijkomende kosten zoals verf of lak.

Ook metaal kan gezandstraald worden

Zandstralen is een effectieve methode om je meubels te cleanen en te verbeteren. Het is echter niet alleen geschikt voor houten meubels. Ook metalen objecten kunnen gezandstraald worden. Het zal ze een mooie glans geven en eventuele roestvlekken verwijderen.