Luchtgommen van parketvloeren: een zachte en effectieve reinigingsmethode

Luchtgommen van parketvloeren: een zachte en effectieve reinigingsmethode

Bent u op zoek naar een zachte en effectieve manier om uw parketvloer te reinigen? Dan is luchtgommen de perfecte oplossing voor u! Luchtgommen is een methode die het mogelijk maakt om uw parketvloer te reinigen zonder deze te beschadigen. In dit artikel laten we u kennismaken met de reinigingsmethode van luchtgommen van parketvloeren.

Wat is luchtgommen van parketvloeren?

Luchtgommen is een methode van stralen waarbij lucht en een straalmiddel worden gebruikt om oppervlakken te reinigen. Bij het luchtgommen van parketvloeren wordt er met luchtdruk een straalmiddel op de parketvloer geblazen. Het straalmiddel bestaat uit een mengsel van lucht, water en fijne korreltjes. Door de kracht van de luchtdruk en het straalmiddel worden de vuilresten, oude lak- en verfresten van de vloer verwijderd.

De voordelen van luchtgommen

Luchtgommen biedt vele voordelen ten opzichte van andere reinigingsmethoden. Ten eerste is luchtgommen een zeer zachte methode die de vloer niet beschadigt. Dit is vooral belangrijk bij parketvloeren die vaak kwetsbaar zijn voor krassen en beschadigingen. Daarnaast is luchtgommen een effectieve methode om hardnekkig vuil en resten van oude lak- en verflagen te verwijderen. Het resultaat is een vloer die er als nieuw uitziet.

Een ander voordeel van luchtgommen is dat het een milieuvriendelijke en veilige methode is. Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt die de vloer kunnen beschadigen of de gezondheid van de bewoners kunnen beïnvloeden. Ook zorgt luchtgommen ervoor dat er geen schadelijk stof of afval vrijkomt tijdens het reinigingsproces.

Hoe werkt het luchtgommen van parketvloeren?

Het luchtgommen van parketvloeren is een relatief eenvoudig proces. Allereerst wordt de vloer grondig schoongemaakt en ontvet. Vervolgens wordt het mengsel van lucht, water en korreltjes op de vloer gespoten met behulp van luchtdruk. Het straalmiddel verwijdert vuilresten, oude lak- en verfresten van de vloer. Na het reinigen van de vloer wordt de vloer opnieuw schoongemaakt en wordt er een nieuwe laklaag aangebracht.

FAQs

1. Is het luchtgommen van parketvloeren duurzaam?
Luchtgommen van parketvloeren is een zeer duurzame methode. Het verwijdert oude lak- en verfresten van de vloer zonder de vloer te beschadigen of schadelijke chemicaliën te gebruiken.

2. Kan ik zelf mijn parketvloer luchtgommen?
Het luchtgommen van parketvloeren is een specialistische reinigingsmethode die het beste kan worden uitgevoerd door een professional. Het is belangrijk dat de reiniging op de juiste manier wordt uitgevoerd om beschadigingen aan uw vloer te voorkomen.

3. Moet ik mijn parketvloer laten luchtgommen voordat ik deze opnieuw laat lakken?
Het is aan te raden om uw parketvloer te laten luchtgommen voordat u deze opnieuw laat lakken. Door het luchtgommen wordt de oude laklaag verwijderd, zodat de nieuwe laklaag beter hecht aan de vloer.

4. Is luchtgommen van parketvloeren een dure methode?
De kosten van luchtgommen van parketvloeren zijn afhankelijk van de staat van de vloer en de omvang van de klus. Het is raadzaam om contact op te nemen met een specialist om een offerte te ontvangen voor het luchtgommen van uw parketvloer.

5. Hoe lang duurt het luchtgommen van een parketvloer?
De duur van het luchtgommen van een parketvloer is afhankelijk van de staat van de vloer en de omvang van de klus. Een specialist kan u informeren over de geschatte duur van het luchtgomproces.

Conclusie

Luchtgommen is een zachtaardige en effectieve methode om uw parketvloer te reinigen zonder deze te beschadigen. Het is een milieuvriendelijke en veilige methode die geen schadelijke chemicaliën gebruikt en geen schadelijk stof of afval produceert. Door contact op te nemen met een specialist kunt u uw parketvloer professioneel laten luchtgommen, zodat deze er weer als nieuw uitziet.