Luchtgommen prijzen per vierkante meter: wat te verwachten

Luchtgommen prijzen per vierkante meter: wat te verwachten

Bent u van plan om uw meubels of interieur op een duurzame manier een nieuw leven in te blazen? Dan is luchtgommen misschien wel de perfecte oplossing voor u! Luchtgommen is een techniek waarbij meubels en interieurstukken worden gereinigd en ontvet, waardoor ze er weer als nieuw uitzien. Maar wat zijn eigenlijk de luchtgommen prijzen per vierkante meter en wat kunt u precies verwachten van deze methode? Lees verder voor alles wat u moet weten.

Wat is luchtgommen?

Voordat we dieper ingaan op de luchtgommen prijzen per vierkante meter, is het belangrijk om te weten wat luchtgommen precies betekent. Luchtgommen is een techniek waarbij meubels en interieurstukken worden gereinigd en ontvet door middel van een combinatie van lucht en een fijn straalmiddel. Hierdoor worden oude verflagen, vuil en vet verwijderd en krijgt het hout zijn oorspronkelijke uitstraling terug.

Wat zijn de voordelen van luchtgommen?

Het grootste voordeel van luchtgommen is dat het een zeer duurzame methode is om uw meubels en interieur te renoveren. In plaats van alles weg te gooien en nieuwe meubels aan te schaffen, geeft u uw oude interieur een tweede kans. Bovendien is luchtgommen een zeer milieuvriendelijke methode, waarbij geen schadelijke stoffen of chemicaliën worden gebruikt. Daarnaast behoudt het hout zijn natuurlijke uitstraling en structuur, wat voor een uniek en authentiek resultaat zorgt.

Wat zijn de gemiddelde luchtgommen prijzen per vierkante meter?

De luchtgommen prijzen per vierkante meter kunnen sterk verschillen en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen bijvoorbeeld de omvang van het meubelstuk, het type hout en de staat van het meubelstuk een grote rol in de uiteindelijke prijs. Over het algemeen kunt u echter rekenen op een prijs tussen de € 30 en € 70 euro per vierkante meter. Het is daarom altijd verstandig om vooraf een offerte aan te vragen, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Wat kunt u verwachten van luchtgommen?

Als u ervoor kiest om uw meubels of interieur te laten luchtgommen, dan kunt u rekenen op een professionele en zorgvuldige behandeling. De meubels worden eerst grondig gereinigd en ontvet, waarna de daadwerkelijke luchtgommen behandeling kan beginnen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van lucht en een fijn straalmiddel, waarmee oude verflagen en vuil worden verwijderd. Na de behandeling is het belangrijk om de meubels goed te laten drogen en eventueel af te werken met lak of olie. Het resultaat? Meubels en interieurstukken die er weer als nieuw uitzien!

Veelgestelde vragen over luchtgommen

1. Is luchtgommen schadelijk voor het milieu?
Nee, luchtgommen is een zeer milieuvriendelijke methode, waarbij geen schadelijke stoffen of chemicaliën worden gebruikt.

2. Kan luchtgommen bij alle houtsoorten worden toegepast?
In principe kan luchtgommen bij alle houtsoorten worden toegepast. Het is wel belangrijk om vooraf te overleggen welke methode het beste past bij het desbetreffende houtsoort.

3. Hoelang duurt een luchtgommen behandeling gemiddeld?
De duur van een luchtgommen behandeling is afhankelijk van de omvang en staat van het meubelstuk. Gemiddeld kunt u rekenen op een behandeltijd van zo’n 1 tot 3 uur.

4. Is luchtgommen goedkoper dan het aanschaffen van nieuwe meubels?
Ja, over het algemeen is luchtgommen een stuk voordeliger dan het aanschaffen van nieuwe meubels.

5. Kan ik mijn meubels na het luchtgommen nog laten afwerken?
Ja, na het luchtgommen is het mogelijk om uw meubels nog af te laten werken met lak of olie.

Conclusie

Luchtgommen is een duurzame en milieuvriendelijke methode om uw meubels en interieur een nieuw leven in te blazen. De luchtgommen prijzen per vierkante meter kunnen sterk verschillen, maar over het algemeen kunt u rekenen op een prijs tussen de € 30 en € 70 euro per vierkante meter. Het is daarom altijd verstandig om vooraf een offerte aan te vragen. Na de behandeling kunt u rekenen op meubels en interieurstukken die er weer als nieuw uitzien, met behoud van hun natuurlijke uitstraling en structuur.