Luchtgommen huren voor het verwijderen van graffiti en verf

Luchtgommen huren voor het verwijderen van graffiti en verf

Graffiti en verf kunnen zorgen voor een enorme overlast op verschillende vlakken. Of het nu gaat om inbraakpreventie of het verzorgd houden van een bedrijfspand; er moet altijd een oplossing gevonden worden om deze problemen aan te pakken. Luchtgommen huren is een effectieve manier om gevels, muren en andere constructies snel en efficiënt te ontdoen van verf en graffiti. In dit artikel bespreken we wat luchtgommen is, hoe het werkt, waarom het een goed idee is om luchtgommen te huren en waar je op moet letten bij het huren van een luchtgom-apparaat.

Wat is luchtgommen?

Luchtgommen is een techniek waarbij een mengsel van water, lucht en een straalmiddel (zoals bicarbonaat) onder hoge druk tegen een oppervlakte wordt gespoten. Dit proces staat ook wel bekend als ‘nevelstralen’. Bij het nevelstralen wordt het oppervlak niet alleen ontdaan van verf en graffiti maar ook van andere vervuiling. Door de hoge druk en het straalmiddel kunnen de hardnekkigste verf- en graffitiresten worden verwijderd. Luchtgommen is daarmee een effectieve en efficiënte manier om gevels en muren van verf en graffiti te ontdoen.

Hoe werkt luchtgommen?

Luchtgommen werkt op basis van perslucht. Het straalmiddel (bicarbonaat, corundum of ander geschikt straalmiddel) wordt gemengd met water en via een persluchtslang met hoge druk tegen het oppervlak gespoten. Het mengsel trekt het vuil los van het oppervlak. Het vuil komt los van het oppervlak en kan vervolgens weggespoten worden door middel van hetzelfde proces. Dit betekent dat er geen gevaar is voor blijvende schade of diepe krassen op het oppervlak, wat wel het geval is bij bijvoorbeeld zandstralen.

Waarom is luchtgommen huren een goed idee?

Luchtgommen huren is een goede keuze voor iedereen die snel, efficiënt en effectief graffiti, verf of andere vervuiling van oppervlakken wil verwijderen. Door luchtgommen te huren in plaats van zelf te kopen, kun je tijd en geld besparen. Het is immers niet alleen belangrijk om een effectieve techniek te gebruiken, maar ook om het juiste materiaal te hebben. Luchtgommen huren zorgt er bovendien voor dat je meteen aan de slag kunt zonder tijd te verspillen aan het zoeken naar de beste tools. Het inhuren van een luchtgom-expert garandeert ook dat de klus op een efficiënte en veilige manier wordt geklaard.

Waar moet je op letten bij het huren van een luchtgom-apparaat?

Wanneer je overweegt om een luchtgom-apparaat te huren, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om de juiste apparatuur te kiezen voor de klus waarvoor je het wilt gebruiken. Daarnaast moet je ook rekening houden met het formaat en de kracht van het apparaat. Zorg ervoor dat je van tevoren goed advies inwint bij een expert, zij kunnen je informeren welke apparatuur het beste past bij jouw situatie. Huur bijvoorbeeld een apparaat met beschermingsmiddelen wanneer je met agressieve schoonmaakmiddelen werkt.

FAQ’s

1. Is luchtgommen schadelijk?
Luchtgommen is over het algemeen niet schadelijk voor het oppervlak dat gereinigd wordt. Mits er een professionele straaltechnicus aan het werk is, is er geen gevaar voor beschadiging van het oppervlak.

2. Hoe lang duurt het om graffiti te verwijderen met luchtgommen?
Dit hangt af van de grootte van het oppervlak en hoe hardnekkig de verf of graffiti is. Een gereinigd oppervlak kan meestal binnen 1 tot 2 uur worden gereinigd.

3. Kan luchtgommen op elk oppervlak worden gebruikt?
Nee, niet elk oppervlak is geschikt voor luchtgommen. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en daarom zal een ervaren straaltechnicus aanbevelen welke techniek beschikbaar is voor een specifiek oppervlak.

4. Kunnen er na het luchtgommen sporen achterblijven?
Het is mogelijk dat er sporen achterblijven als de voorbereiding van het oppervlak niet volledig is uitgevoerd door de gebruiker. Een goed voorbereid oppervlak voorkomt dat er sporen achterblijven.

5. Moet ik als huurder zelf beschermingsmiddelen regelen?
Meestal worden voldoende beschermingsmiddelen in de kit van het luchtgom-apparaat geleverd. Kijk voor het huren van een apparaat goed of er ook beschermingsmiddelen worden geleverd bij de verhuurder.

Conclusie

Luchtgommen is een effectieve manier om verf, graffiti en andere vervuiling van oppervlakken te verwijderen. Het huren van een luchtgom-apparaat is een goede keuze wanneer je geen professioneel bedrijf wilt inhuren en je zelf de reiniging wilt uitvoeren. In plaats van te investeren in geavanceerde apparatuur die je misschien maar eenmaal nodig hebt, is huren een slimme keuze. Door het inwinnen van het advies van een expert en het volgen van deze checklist, kun je het apparaat vinden dat het beste bij jouw situatie past en effectief en veilig reinigen.