Luchtgommen huren voor het reinigen van trappen en balustrades

Luchtgommen huren voor het reinigen van trappen en balustrades

Bent u op zoek naar een goede manier om uw trappen en balustrades grondig te reinigen? Dan is het huren van een luchtgomapparaat wellicht een goede oplossing voor u. Met deze methode worden uw trappen en balustrades op een professionele manier gereinigd, zonder dat hierbij schade ontstaat aan het hout of ander materiaal. In dit artikel vertellen wij u meer over het luchtgommen, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is luchtgommen?

Luchtgommen is een methode waarbij verschillende materialen worden gereinigd met een mix van geschikt straalmiddel en lucht. Dit gebeurt onder een lagere druk dan bij zandstralen, waardoor schade aan het materiaal wordt voorkomen. Luchtgommen is een ideale manier om hout te reinigen, omdat het materiaal niet beschadigd raakt en de natuurlijke uitstraling van het materiaal behouden blijft.

Hoe werkt luchtgommen?

Bij het luchtgommen wordt een mix van straalmiddel, meestal fijn zand of glasparels, en lucht met lage druk op het te reinigen materiaal gespoten. Door de druk en het straalmiddel wordt het materiaal ontdaan van vuil en oude verflagen, terwijl het materiaal zelf niet aangetast wordt. Na het reinigen kan het materiaal weer opnieuw worden behandeld en afgewerkt.

Wat zijn de voordelen van luchtgommen?

Het grote voordeel van luchtgommen ten opzichte van andere reinigingsmethodes is dat het materiaal niet wordt beschadigd. Dit is ideaal voor het reinigen van houten materialen, omdat hierdoor de natuurlijke uitstraling en structuur behouden blijft. Daarnaast is luchtgommen ook zeer geschikt voor het reinigen van moeilijk bereikbare plekken en hoekjes, waarbij andere methodes niet goed werken.

Kan ik zelf een luchtgomapparaat huren?

Ja, het is mogelijk om zelf een luchtgomapparaat te huren. Echter, het is aan te raden om dit door een professioneel bedrijf te laten doen, omdat het luchtgommen een zeer specialistische klus is. Het gebruik van het verkeerde straalmiddel of de verkeerde druk kan namelijk tot schade aan het materiaal leiden. Daarom kunt u het beste een professioneel bedrijf inschakelen dat gespecialiseerd is in luchtgommen.

Wat zijn de kosten van het huren van een luchtgomapparaat?

De kosten van het huren van een luchtgomapparaat kunnen nogal verschillen, afhankelijk van het bedrijf en de aard van de klus. Over het algemeen kost het huren van een luchtgomapparaat tussen de 60 en 100 euro per dag. Daarnaast komen er nog kosten bij voor het straalmiddel en eventueel andere benodigdheden.

FAQs

1. Hoe lang duurt het luchtgommen van trappen en balustrades?
Het luchtgommen van trappen en balustrades duurt doorgaans enkele uren tot een dag, afhankelijk van de grootte van het project.

2. Kan luchtgommen schade veroorzaken aan het te reinigen materiaal?
Nee, luchtgommen is een methode waarbij het materiaal niet beschadigd raakt. Hierdoor is het de ideale manier om houten materialen te reinigen.

3. Is luchtgommen beter dan zandstralen?
Dat hangt af van het te reinigen materiaal. Voor houten materialen is luchtgommen beter dan zandstralen, omdat het materiaal hierdoor niet beschadigt raakt.

4. Kan ik zelf een luchtgomapparaat huren en het reinigen van mijn trappen en balustrades zelf uitvoeren?
Ja, het is mogelijk om zelf een luchtgomapparaat te huren en het reinigen van uw trappen en balustrades zelf uit te voeren. Echter, het is aan te raden om dit door een professioneel bedrijf te laten doen, omdat dit een zeer specialistische klus is.

5. Wat zijn de kosten van het reinigen van trappen en balustrades door een professioneel luchtgombureau?
De kosten van het reinigen van trappen en balustrades door een professioneel luchtgombureau hangen af van de grootte van het project en de aard van de klus. Over het algemeen liggen de kosten tussen de 250 en 500 euro.

Conclusie

Luchtgommen is een specialistische manier om uw trappen en balustrades op een grondige manier te reinigen, zonder dat hierbij schade aan het materiaal ontstaat. Het is hierbij belangrijk om een professioneel bedrijf in te schakelen om dit te laten doen, omdat het luchtgommen een zeer specialistische klus is die niet door iedereen uitgevoerd kan worden. De kosten van het huren van een luchtgomapparaat liggen tussen de 60 en 100 euro per dag, exclusief de kosten voor het straalmiddel en andere benodigdheden. Het inhuren van een professioneel luchtgombureau kan tussen de 250 en 500 euro kosten.