De kosten van luchtgommen: wat u kunt verwachten

De kosten van luchtgommen: wat u kunt verwachten

Wilt u uw meubels, trappen of gevels renoveren? Dan is luchtgommen misschien wel de oplossing voor u! Luchtgommen is een renovatietechniek die volledig irritatie- en stofvrij is. Bij deze techniek wordt de oppervlakte bewerkt met luchtdruk en korrels van fijn keramisch materiaal. Zo wordt de oppervlakte gereinigd en kan er vervolgens een nieuwe afwerkingslaag aangebracht worden. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van luchtgommen? In dit artikel vertellen we u wat u kunt verwachten op het gebied van kosten bij luchtgommen.

Wat is luchtgommen?

Voordat we ingaan op de kosten van luchtgommen is het eerst belangrijk om te weten wat luchtgommen precies inhoudt. Luchtgommen wordt steeds vaker gebruikt voor het renovatieproces van meubels, trappen en gevels. Bij luchtgommen wordt er onder hoge luchtdruk een mengsel van lucht en fijn keramisch materiaal op het te behandelen oppervlak gespoten. Dit zorgt ervoor dat de oppervlakkige laag van het materiaal wordt weggehaald, zonder beschadigingen achter te laten. Zo wordt een nieuw en egaal oppervlak gecreëerd waar u daarna een nieuwe afwerkingslaag op kunt aanbrengen.

Wat bepaalt de kosten van luchtgommen?

De kosten die komen kijken bij het luchtgommen van uw meubels, trappen of gevels hangen af van verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk om te weten dat elke situatie anders is. De kosten van luchtgommen zijn daarom ook afhankelijk van de grootte van de oppervlakte die u wilt laten behandelen en over welk materiaal het gaat. Daarnaast is ook de ernst van de vervuiling van de oppervlakte een belangrijke factor. Een sterk vervuild oppervlak zal namelijk meer tijd en grondige behandeling nodig hebben, waardoor de kosten hoger uit zullen vallen.

Wat kost luchtgommen in Nederland?

Of u nu een professioneel wilt inschakelen of zelf aan de slag wilt gaan, luchtgommen gaat altijd gepaard met kosten. De prijzen voor het luchtgommen variëren en kunnen per bedrijf en regio verschillen. Over het algemeen worden de kosten berekend per m² of per uur. De gemiddelde kosten voor het luchtgommen van uw oppervlak in Nederland liggen tussen de €40,- en €90,- per m². Dit lijkt misschien duur, maar bedenk wel dat u na het luchtgommen een compleet nieuw oppervlak heeft. Uw meubels, trappen of gevels zien er als nieuw uit en u hoeft geen nieuw materiaal te kopen. Het is daarnaast belangrijk om te onthouden dat dit een investering is die zichzelf uiteindelijk terugverdient.

FAQs:

Wat is luchtgommen?
Luchtgommen is een renovatietechniek waarmee de oppervlakte bewerkt wordt met luchtdruk en korrels van fijn keramisch materiaal. Zo wordt de oppervlakte gereinigd en kan er vervolgens een nieuwe afwerkingslaag aangebracht worden.

Wat bepaalt de kosten van luchtgommen?
De kosten die komen kijken bij het luchtgommen van uw meubels, trappen of gevels hangen af van verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk om te weten dat elke situatie anders is. De kosten van luchtgommen zijn daarom ook afhankelijk van de grootte van de oppervlakte die u wilt laten behandelen en over welk materiaal het gaat.

Wat kost luchtgommen in Nederland?
Over het algemeen worden de kosten berekend per m² of per uur. De gemiddelde kosten voor het luchtgommen van uw oppervlak in Nederland liggen tussen de €40,- en €90,- per m².

Hoe lang duurt het luchtgommen van een oppervlak?
De tijd die nodig is voor het luchtgommen van een oppervlak is afhankelijk van verschillende factoren. De grootte van het oppervlak en de ernst van de vervuiling spelen een rol. Het kan dus variëren van enkele uren tot zelfs enkele dagen.

Is luchtgommen schadelijk voor het milieu?
Nee. Het luchtgommen van oppervlakken is volledig irriterend en stofvrij. Er komt bij deze techniek geen schadelijk afval vrij en het kan veilig worden toegepast.

Kan ik zelf mijn meubels luchtgommen?
Ja, het is mogelijk om zelf uw meubels, trappen of gevels te luchtgommen. Houd er wel rekening mee dat u hiervoor wel de juiste materialen en kennis nodig hebt. Wilt u er zeker van zijn dat het goed gebeurt en dat u een mooi eindresultaat heeft, schakel dan een professional in.

Conclusie:

Luchtgommen is een renovatietechniek die steeds populairder wordt. Door het gebruik van luchtdruk en keramisch materiaal wordt elke oppervlakte weer als nieuw. Het luchtgommen van uw meubels, trappen of gevels gaat gepaard met kosten, maar dit is zeker een investering die zichzelf terugverdient. De kosten hangen af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de oppervlakte en de ernst van de vervuiling. Over het algemeen liggen de kosten in Nederland tussen de €40,- en €90,- per m². Door de kennis die u nu opgedaan hebt, kunt u een weloverwogen keuze maken voor de renovatie van uw meubels, trappen of gevels.